Totaal aantal pageviews

zondag 12 mei 2013

Preride


Voor de sponsortocht Homeride stond gister de Preride op het programma.  Om 8.50 u. vertrokken 3 fietsfriezen/homeriders met de trein naar Groningen.  Bij McDonalds werden we ontvangen met koffie. Door de organisatie kregen we een korte uitleg over het gebruik van het GPS systeem dat gebruikt gaat worden op 15/16 juni.

Rond de klok van 11.00u vertrok een groep van 16 renners richting Leeuwarden. De weersvoorspelling bleek te kloppen. Een enorme plensbui zorgde ervoor dat ik geen droge draad meer om het lijf had. In een lekker tempo van  26 a 27 km. p. uur opboksend in de wind blijkt Groningen niet eens zover van Leeuwarden af te liggen. De kop werd regelmatig afgewisseld door de deelnemers uit Groningen, Drenthe en Friesland. Goed getrainde renners die allemaal voor hun doel fietsen en een afstand niet schuwen. Onderweg even snel een broodje uit de achterzak en plaspauze waren de enige rust/herstelmoment. Met een nat pak is dat dan ook niet fijn om lang stil te staan.  In het zicht van de haven (Harlingen) een renner ca.3 km voor de Big M een lekke band.

Na exact 93,6 km. vanaf de start de 1e halte plaats voor Homeride. Het warme broodje ging er dan ook wel in. De terugweg van Harlingen naar Leeuwarden werden in een hoog tempo afgelegd. Twee renners van Groningen de stad door geloodst en kon na 125km. onder de warme douche.

Aankomende woensdagavond de “beneFietsavond”  voor Homeride vanaf 20.00 uur in Ien & Mien (Goutum).

Sponsorpagina voor team Tc. De Fietsfriezen  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten